SUNDAY WORKSHOP / 25 APRIL 2021

‘๐—Ÿ๐—ถ๐—ณ๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—บ๐—ฒ๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐˜๐—ต๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—ฑ๐˜๐—ต ๐—ผ๐—ณ ๐—ฎ ๐˜€๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ.’

– ๐—๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐˜€๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ

Join us for this Sunday Workshop as we explore the First Teaching of Aikido.

IKKYO ไธ€ๆ•™

In this Workshop we will delve into the foundational Aikido exercise of Ikkyo, especially in the primary principles of Kokyu (whole-body power generation) and Riai (interconnected nature of weapons and empty-handed principles). Simple exercises of Ichi no Suburi and Tai no Henko will be unpacked as training tools to deepen our relationship to the ground, gravity and momentum, and sense of extension from our core to extremities. This will later be expanded into the more specific Ikkyo omote and ura waza. As in many of the foundational exercises, Ikkyo is essentially a teaching of connection.

ICHI-GO ไธ€ๆœŸ

At the same time as training the physical we must also bring to consideration the mental and energetic aspects of our practice. The famous Zen phrase ‘ICHI-GO ICHI-E’ (One lifetime One meeting) is a reminder that each event is a unique occurrence, never to be repeated. The practice of Martial Arts is a way of bringing us back to our senses and into a more efficient interaction with our environment. Our ability to move towards a more connected, precise, functional form doesn’t come from endless repetition – but from bringing our whole being into alignment with the present moment – as it is.

Morihei Ueshiba said that the technique of Ikkyo required “a spirit surging effusively from the earth and thrusting forward in an endless drive.” (as quoted in the Traditional Aikido series.)

Register NOW to secure your place:

๐Ÿ—ป SCHEDULE:

10:00 – 10:45 1st Class
11:00 – 11:45 2nd Class
12:00 – 12:45 3rd Class
12:45 – 01:00 Q&A + Discussion Period

All times are Central European Summer Time CEST

๐Ÿ—ป REQUIREMENTS:

All the training will be designed especially for solo home training.

Keep your weapons (Bokken + Jo, Tanto) close by and ideally you would need a minimum of ca. 4m2 for the exercises.

๐Ÿ—ป ONLINE CONTENT:

The training will be recorded LIVE and available for students to review in their own time after the Workshop. This can be accessed through the YouTube Channel at:

https://www.youtube.com/c/TAKEMUSUAIKIDO

๐Ÿ—ป INSTRUCTOR:

All classes will be led by Michael Ormerod, 3rd Dan Aikikai.

Michael Ormerod began his training in Aikido at the age of 15 in the UK. He has trained extensively throughout Europe and under taken an intensive training period in Japan under the guidance of Hiroki Nemoto Sensei (7th Dan) and training in the Founderโ€™s Dojo and Hombu Dojo. In 2016 he began a full time apprenticeship under his teacher Lewis Bernaldo de Quiros (6th Dan), training and teaching in the Takemusu Aikido Motril Dojo and attending international seminars as assistant. Michael has over 10 years of teaching experience, and in January 2018 he established Takemusu Aikido Orgiva, offering classes to children and adults. In 2019 Michael received the rank of Sandan (3rd Dan) from the Aikikai in Japan, Tokyo. Early 2020 saw the creation of the Takemusu Aikido Online Dojo, as a response to the Covid Pandemic โ€“ giving people the opportunity to continue their daily practice and the comfort of knowing that Aikido is just a click away under any circumstances.

๐Ÿ—ป PAYMENT:

Workshop Fee: 20 Euros
(Included in FULL DOJO MEMBERSHIP)

Payment can be made through PayPal using the following link:

paypal.me/TakemusuAikidoOnline

Alternatively, for direct bank transfer, please contact for IBAN and Bank details.

๐Ÿ—ป MORE INFO:

Email: takemusuaikidoonline@gmail.com

WhatsApp: +34 621 23 18 82

Web: http://www.aikidoonline.org

In Aiki ๐Ÿ™

Michael
TAKEMUSU AIKIDO ONLINE DOJO

Published by TAKEMUSU AIKIDO ONLINE DOJO

๐Ÿ”ฅย About the Takemusu Aikido Online Dojo We are a dedicated group of aikido enthusiasts training in the Takemusu Aikido line. The philosophy of the Online Dojo is to create a space where we can share our practice wherever, whatever the current circumstances. It is an opportunity to go deeply into a modern embodiment practice, rooted in the Japanese Martial Tradition and Culture. Whilst the training is serious and demanding, it is always carried out in a playful and joyful manner, designed to engage and challenge the beginner and seasoned practitioner of all levels.ย 

%d bloggers like this: